Çekiçspor Sağlığına Kavuştu

Günün ilk maçında Çekiçspor ile Doruk Sağlık takımları karşıya geldi. 2 ekipte maça istekli başlarken Doruk Sağlık Ömür ile açılışı yaptı ve 1-0 öne geçti. Oyundan düşmeyen Çekiçspor İlyas ile hemen karşılık verirken ilerleyen dakikalarda öne geçmeyi de başaran Çekiçspor Doruk Sağlığın oyundan düşmesi ile farkı açtı. İlk yarı 4-2 Çekiçspor’un üstünlüğü ile geçilirken 2.yarıya beraberlik için baskılı başlayan Doruk Sağlık erken bir gol ile farkı 1’e indirse de Çekiçspor bu gole hemen karşılık vererek rakibin umutlarını tüketti. Maçın kalan dakikalarında skora yönelik bir oyun ortaya koyan Çekiçspor maçta 6-4 öne geçmeyi başarırken Tugay kırmızı kart görerek Çekiç takımını eksik bırakınca Doruk Sağlık baskısını arttırdı, maçın son anlarında fark 1’e inse de Çekiçspor maçı 6-5 kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça savunmada başlayan Çekiçspor erken bir gol ile geriye düşse de oyun disiplininden kopmayarak skoru hemen eşitledi ve öne geçmeyi başardı. İlk yarı geriye düşse de 4-2 önde tamamlamayı başaran Çekiç 2.yarının başında kalesinde 1 gol görse de rakibe beraberlik şansı vermedi ve maçı 6-5 kazanmayı başardı. Kalede görev alan Yahya çok iyi bir performans ortaya koyarken refleksleri ve kurtarışları ile dikkat çekti, yediği gollerde ise savunması Yahya yanılttı. Savunmada zaman zaman açıklar verseler de genel olarak uyumları iyi olan ekipte Tugay savunmanın bel kemiğiydi. Kritik müdahelelerde bulunan Tugay neredeyse rakibin her topuna ayak uzattı maçın son anlarında takımını eksik bıraksa da iyi bir performans ortaya koydu. İleride etkili oyuncuları ile sonuca giden ekipte İbrahim U. takımın en genç ismi olsa da takımın en etkili oyuncularındandı, takımını öne geçiren golü atan İbrahim U. oldukça iyi bir performans sergiledi. İlyas ise takımının skor yükünü çeken isimdi. Bitiriciliği ile dikkat çeken İlyas tekniğiyle de fark yarattı. İlk yarı geriye düşse de oyun disiplininden kopmayan Çekiç zor da olsa galibiyete uzandı.

Kaybetme Faktörleri
Maça adeta 1-0 önde başlayan ekip skoru koruyamayınca geri düştü ve ilk yarıyı 4-2 geride tamamladı. 2.yarıya baskılı başlayan ekip aradığı golü erken bulurken beraberlik için risk aldığı dakikalarda kalesinde golü görünce fark tekrar 2’ye çıktı. Maçın kalan dakikalarında bir çok gol pozisyonuna giren ekip aradığı beraberlik golünü bulamayınca maçı kaybetti. Kalede görev alan Ömer maç boyunca bir çok kurtarışa imza atsa da yediği bir kaç golde hatası vardı. Savunmada çok çabuk oyundan düşen Doruk takımında Levent savunmanın bel kemiğiydi. Fiziği ile rakip forvetleri yıldırmaya çalışsa da genel olarak yalnız kaldı. İleride etkili oyuncuları ile sonuca giden ekipte Ömür takımının ataklarını şekillendiren isimdi. Takımını asistleri ile besleyen Ömür 1’de gol atarak takımına katkı sağladı. Takımının en etkili ismi olan Kadir golü adeta koklarken ince bilekleri ile fark yarattı. Maçta öne geçmelerine rağmen skoru korumayı başaramayan ekip yenilgiye boyun eğdi.

Maçın Adamı:İlyas
Maçın Gümüş Adamı:Kadir
Maçın Golü:İbrahim U.
Maçın Kalecisi:Yahya
Maçın Savunması:Tugay
Maçın Orta sahası:İbrahim U.
Maçın Forveti:İlyas
Maçın Centilmeni:İbrahim U.