Çekiç Spor Geriden Gelerek 4.Tur Biletini Kaptı.

Play Of 3.tur maçında Çekiçspor ile Mainz takımları karşı karşıya gelirken maça etkili başlayan taraf Çekiç olsa da ilk yarıyı Şiar’ın golü ile önde tamamlayan taraf Mainz takımıydı. 2.yarının başında farkı 2’ye çıkaran Mainz savunmaya çekilirken Çekiçspor takımı turun ellerinden gittiğini düşündüğü dakikalarda taraftarının desteğini de arkasına alarak İsmail ile açılışı yapan ekip Numanın art arda golleri ile önce skoru eşitledi sonrasında ise öne geçtikleri golü buldu. Mainz takımı iyice oyundan düşerken Çekiçspor farkı 2’ye çıkarmayı başardı. Maçın son anlarında Mainz takımı farkı 1’e indirmeyi başarsa da Çekiçspor takımı rakibin risk alması ile son dakikalara 2 gol daha sığdırdı ve maçı 5-3 skor ile kazanarak final-four öncesi 4.tura adını yazdıran taraf oldu.

Kazanma Faktörleri
Maça oldukça etkili başlayan ekip buna rağmen ilk yarı bir türlü aradığı golü bulamazken ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarının başında kalesinde golü görse de oyundan düşmeyen ekip art arda goller ile 2 fark ile öne geçmeyi başardı ve adını üst tura yazdırdı. Kalede görev alan Yahya kalesinde 3 gol görse de kurtarışları ile takımını ayakta tuttu ve farkın açılmasını engelledi. Savunmada zaman zaman anlaşmazlıklar yaşayan ekipte Tugay savunmada çakılı kalan isimdi. Fiziğini çok iyi kullanan Tugay müdahaleleri ile rakibi oldukça zorladı. İleride etkili oyuncuları ile sonuca gitmeyi başaran Çekiçspor da İbrahim savunmada görev almasına rağmen zaman zaman ileriye çıkarak etkili vuruşları ve paslarıyla takımına katkı sağladı. Açılış golünü atan İsmail ise takımının ataklarını şekillendirirken oyun görüşü ile fark yarattı. Turun kaderini belirleyen Numan ise bitiriciliği ve akıl dolu vuruşları ile sonuca giderken pozisyon bilgisi ile golü adeta kokladı. Maçta bir ara 2-0 geriye düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan ekip turu geçmeyi başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça rakibin baskısı ile başlayan ekip bu baskıyı üstlerinden atmayı başarırken ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. 2.yarıya golle başlayan ekip 2-0 öne geçtikten sonra rehavete kapılınca kalesinde art arda goller gördü. Burak ile son dakikalarda farkı 1’e indirmeyi başaran Mainz beraberlik golünü bulamayınca elenmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Evren ilk yarı kalesinde devleşirken 2.yarı savunmasının açıklar vermesi ile kalesinde bir çok gol pozisyonu gördü ve yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada ilk yarı çok uyumlu olan ekip 2.yarı kopukluklar yaşarken Mehmet savunmanın bel kemiğiydi. Rakibin bir çok atağını kesen Mehmet 2.yarı yalnız kaldı. İleride oldukça efektif olan ekipte Şiar takımının gol yükünü çekerken bitiriciliği ile fark yarattı. Takımının en etkili ismi olan Şiar’ın performansı tur için yeterli olmazken takımın en hırslı isimlerinden olan Burak ise savunmada elinden geleni yaparken son dakikalarda bulduğu gol ile takımını umutlandırsa da devamını getiremedi. 2.yarının başında farkı 2’ye çıkarmayı başaran ekip oyun disiplininden kopunca 3.turda elenmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Numan
Maçın Gümüş Adamı:Şiar
Maçın Golü:Burak
Maçın Kalecisi:Yahya
Maçın Savunması:Tugay
Maçın Orta sahası:Şiar
Maçın Forveti:Numan
Maçın Centilmeni:İbrahim