Bu Liverpool Çok Farklı

Günün 2.maçında Mainz ile Liverpool takımları karşı karşıya gelirken ilk dakikadan itibaren ağırlığını koyan Liverpool takımı 11.dakikada Şahin ile açılışı yaparken Mainz takımı ise ileride bir türlü topu tutamıyordu. İlk yarı ard arda goller ile maçı koparan Liverpool takımı ilk yarıyı 5-0 önde tamamlarken 2.yarı daha rahat bir oyun ortaya koyan Liverpool takımı rölantide bir maç oynarken Mainz takımı ise farkı azaltmak için ataklar geliştirse de cılız ataklar geliştiriyordu. 2.yarı fazla gol olmazken maçı Liverpool takımı 7-1 kazandı, ve liderliğini perçinledi.

Kazanma Faktörleri

Maça çok büyük bir revizyon ile çıkan Liverpool takımı ilk dakikadan itibaren maça ağırlığını koyarken ilk yarıyı 5-0 önde tamamlayan ekip 2.yarı rahat bi oyun ile maçı 7-1 kazanmasını bildi. Kalede görev alan Fatih refleksleri ve kurtarışları ile parmak ısırtırken performansı ile takım arkadaşlarına güven verdi. Savunmada çok iyi bir mücadele ortaya koyan Liverpool takımında Nezir hava toplarındaki hakimiyeti ve pozisyon Bilgisi ile rakibi zorlarken Murat ise savunmada oynamasına rağmen tekniği ile dikkat çekti. İleride tek toplar ile sonuca giden ekipte Şahin uzaktan vurduğu şutlar ile etkili olurken çok etkiliydi. Emrecan ise takımının ataklarını şekillendirirken oyun görüşü ile fark yarattı. İleri uçta görev alan Metin ise hızı ve adam eksiltmesi ile takımını rahatlatırken takımının etkili oyuncularındandı. Çok büyük bir revizyona giden ekipte ligin gol krallarından biri olan Mert’in bugün süre almaması herkesi şaşırtırken Liverpool takımı liderliğini sağlama aldı.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibin çok büyük bir baskısı ile başlayan Mainz takımı ilk dakikalardan itibaren  savunmasından kolay kolay çıkamıyordu. Buna 10 dakika dayanabilen ekip 10.dakikada geriye düşünce oyundan koptular ve ilk yarıyı 5-0 geride tamamladılar. 2.yarı rakibin biraz daha rahat bir oyun ortaya koyması ile maçı 7-1 kaybeden Mainz takımında kalede görev alan İbrahim karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda çok güzel kurtarışlara imza atarken uzaktan atılan şutlarda aynı başarıyı gösteremedi. Savunmada çok çabuk dağılan Mainz takımında Mehmet savunmada çok fazla çabalasa da genel olarak yalnız kaldı. İleri de bir türlü rakip savunmayı aşamayan ekipte Asker ile Burak bugün bir türlü anlaşamazken Asker çok fazla top kaybı yaparken Burak ise topu ayağında çok tuttu. Mainz takımının tek golüne imza atan Cihan ise attığı gol haricinde sahada yok  gibiydi.

Maçın Adamı:Şahin
Maçın Gümüş Adamı:Metin
Maçın Golü:Şahin
Maçın Kalecisi:Fatih
Maçın Savunması:Nezir
Maçın Orta sahası:Şahin
Maçın Forveti:Metin
Maçın Centilmeni:Mehmet