Ayaz Ticaret’in Yüzü Güldü!

Premier Ligde ilk 5’in dışında olan 2 takım Yeni Nesil ile Ayaz Ticaret takımları karşı karşıya geldi. 2 takımda maça etkili başlarken maçta uzun bir süre eşitlik bozulmadı. ilk yarının son anlarında Ayaz Ticaret art arda goller buldu ve ilk yarı 2-0 Ayaz Ticaret takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. 2.yarının başında Yeni Nesil takımı farkı azaltmayı başarsa da Ayaz Ticaret takımı bu gole hemen karşılık verdi. Kalan dakikalarda karşılıklı goller olsa da Ayaz Ticaret rakibin farkı azaltmasını engelledi ve maçı Ayaz Ticaret takımı 7-3 kazandı.

Kazanma Faktörleri

Maça temkinli bir başlangıç yapan Ayaz Ticaret takımı savunmada açıklar vermedi ve ilk yarıyı 2 fark ile önde tamamlamayı başardı. 2.yarı kalesinde goller görse de hücumda tıkır tıkır işleyen ekip maçı net bir skor ile kazanmasını bildi. Kalede görev alan Hamdi ilk yarı kalesinde adeta devleşti. Muhteşem reflekslere sahip olan Hamdi kurtarışları ile takımını önde tutmayı başardı. Savunmada oldukça uyumlu olan ekipte Hakkı savunmada kusursuz bir maç çıkardı. Rakibin her atağına ayak uzatan Hakkı savunmayı toparlayan kişiydi ve savunmadan topu çok iyi çıkardı. İleride top alışverişini çok iyi yapan ekipte Osman (Kral) bugün gol atamasa da bütün toplar kendisine atılıyordu. Oyun görüşü ile fark yaratan Kral klas pasları ile takım arkadaşlarını beslerken yaptığı asistler ile takımını sırtladı. Seyit forvette bitiriciliği ile göz doldururken girdiği pozisyonları çok iyi değerlendirdi. Maçın yıldızı olan Kerem ise pozisyon bilgisiyle golü adeta koklarken tekniği ve hızı ile rakiplerini çok kolay egale etti. Ligin sonuncusu karşısında çok önemli bir 3 puan alan ekip üst sıralara tırmanmaya devam etti.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibi tartarak başlayan Yeni Nesil takımı ilk yarı bir türlü aradığı golü bulamazken ilk yarıyı 2-0 geride tamamladı. 2.yarı farkı azaltmayı başarsa da devamını getiremeyen ekip yenilmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Bahri sahanın en büyük isimlerinden biriyken ilerleyen yaşına rağmen refleksleriyle parmak ısırttı. Bir çok güzel kurtarışa imza atan Bahri farkın açılmasını engelledi. Savunmada bir türlü dikiş tutturmayan ekipte Volkan bugün beklenen katkıyı sağlayamazken Muharrem ise topların önüne vücudunu adeta siper etse de performansı yenilgiyi engellemeye yetmedi. İleride bireysel yetenekler ile sonuca gitmeye çalışan ekipte Naim ve Mustafa bugün uyum sağlayamazken Mustafa istediği toplarla buluşamadı. Naim ise uzaktan attığı şutlar ile etkili olamadı. Takımın en etkili ismi olan Recep ince bilek hareketleri ile yıldızlaşırken attığı goller ile takımını umutlandırsa da takım arkadaşlarından beklediği desteği alamadı. Premier Ligde bekleneni karşılayamayan Ayaz Ticaret takımı maçı farklı bir skor ile kaybetmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Kerem
Maçın Gümüş Adamı:Osman (Kral)
Maçın Golü:Recep
Maçın Kalecisi:Hamdi
Maçın Savunması:Hakkı
Maçın Orta sahası:Osman (Kral)
Maçın Forveti:Kerem
Maçın Centilmeni:Muharrem