Ayaz Ticaret Final Four Kapısına Dayandı!

Play Off 3. Tur maçında Ayaz Ticaret ile Vişne City takımları karşı karşıya gelirken oldukça dostane geçen maçın ilk yarısını 4 0 önde tamamlayan Ayaz Ticaret maçı da 8 2 lik skorla kazandı ve adını 4. Tura yazdırdı.
Kazanma Faktörleri:
Ayaz Ticaret maça çok hızlı başlarken savunmanın arkasında buldukları boşlukları çok iyi değerlendirip henüz maçın ilk dakikalarından itibaren skor avantajını eline almasını bildi ve devreye 4 0 gibi net bir skorla girip rahat bir nefes aldı. Fakat bu skor 2. yarıda rehavete sebebiyet verirken oyundan düşmeler oldu ve rakip takım skoru 4 1 e getirdi. Bu dakikadan sonra yine uzun toplarla etkili olan ekip peş peşe gollerle farkı açtı ve sahadan 8 2 gibi gibi farklı bir skorla galip ayrılıp 4. tura yükseldiler. Genel anlamda 3 lü savunmanın önünde Kerem’le çakılı 4 lü savunma oynayan ekip hücum bölgesinde Seyit’in seriliği ve Osman’ın milimetrik paslarıyla rakip kalede çok etkili olurken 8 gol atmalarına rağmen bir çok pozisyonu da değerlendiremediler. Oyun disiplininden kopmamaları ve bitiricilik anlamında iyi bir maç geçirmeleri farkı açmalarını sağlarken oynadıkları oyunla Final Four a kalmak istediklerini gözler önüne serdiler. Kerem ve Seyit kardeşler attıkları 3 er golle takımlarını sırtlarken takımın orta sahadaki yıldızı Osman başarılı performansını biri jeneriklik 2 golle süslerken takımın orta alandaki maestrosuydu.
Kaybetme Faktörleri:
Vişne City takımı şampiyonluğun favorilerinden olsalar da bu maçta ligdeki performanslarının çok uzağındaydılar ve ligde bir çok takımı mağlup etseler de bu maçta mücadele anlamında yetersiz kaldılar ve rakibin ataklarını önleyemediler. Özellikle savunma anlamında çok dağınık bir görüntü sergileyen ekip rakibin savunma arkasına attığı her topla kalesinde pozisyon verirken hiç olmadıkları kadar çok pozisyon gördüler kalelerinde ve maçın da kaybedilmesinde en büyük etken buydu. Mustafa savunmada çok yanlız kaldı ve bir çok pozisyona yetemezken arkadaşları hücuma destek vermeye gittiklerinde geri dönüşleri geciktirince rakip için topla oynamaya geniş alanlar kaldı. Orta alanda yeteri kadar top yapamayan ekipte Taner yanlız kalırken rakibin savunmasını açmakta zorlandılar, ilk yarıda pozisyon dahi üretemediler desek yeridir. 2. yarıda pozisyonlar bulsalar da farkı kapatacak kadar pozisyon üretemediler ve play off a 3. turdan veda ettiler.
Maçın Adamı: Seyit
Maçın Gümüş Adamı: Osman
Maçın Kalecisi: Emre
Maçın Defansı: Kerem
Maçın Ortasahası: Osman
Maçın Forveti: Seyit
Maçın Golü: Osman
Maçın Centilmeni: Seyit