Ayaz Ticaret 4 lü Finalde!

Play Off 4. Tur maçında Ayaz Ticaret ile Çekiçspor takımları karşı karşıya gelirken kıran kırana geçen maçta kazanan son bölümlerde buldukları gollerle Ayaz Ticaret takımı oldu ve Final Four oynama hakkını elde ettiler.
Kazanma Faktörleri:
Ayaz Ticaret Play Off lara 3. Turdan katılırken 3. Turda Şampiyonluğun ciddi adaylarından Vişne City takımını farklı bir skorla geçerken 4. turda da büyük bir kesim tarafından favori görülüyordu fakat rakibin taraftar desteği karşısında bocalayan Ayaz Ticaret ilk yarıyı 5 3 geride tamamladı. 2. yarıda skora denge getirse de yine yenik duruma düşen ekip buna rağmen peş peşe gollerle maçı çevirmesini bildi ve adını 4 lü final grubuna yazdırdı. Öncelikle şunu söylemek lazım ki taraftarıyla lige renk katan Çekiçspor gibi güçlü bir ekibi hem de taraftarı önünde yenmek büyük bir işti ki özellikle 2. yarıda oldukça zorlandılar. Skor aleyhlerine olduğu bölümlerde oldukça tutuk bir görüntü sergileyen ekip golü doğru zamanda bularak maça tutundu ve peş peşe gollerle farkı açıp rakibi oyundan düşürdü. Önceki maçlara bakışla iyi savunma yapamayan ekip rakibe çok top verirken özellikle uzun toplarda sınıfta kaldı ve hesapta olmayan goller yediler. Hücumda yine Seyit’in birbirinden güzel ve fırsatçılığını konuşturarak attığı gollerle etkili olan Ayaz Ticaret takımı orta alanda Osman’la etkili olup rakip kalede pozisyon bulmakta zorlanmadılar. Seyit attığı 4 golle geceye damgasını vuran isim olurken Osman 3, Kerem ise 2 golle skora ciddi katkı sağladılar. Tabi takımın hem Başkanı olan hem de Sponsorlarından olan Ali Osman Ayaz Başkan’ın ve de takımın Genel Kaptanı ve Sponsoru olan Cavit Ayaz Kaptanın saha kenarından takımlarını desteklemeleri galibiyette de önemli rol oynadı diyebiliriz, destekleyen takım taraftarlarını da unutmamak lazım tabi.
Kaybetme Faktörleri:
Çekiçspor ligde inişli çıkışlı performans sergilese de son dönemlerde çıkış yakalamıştı ve yenilmesi olduça güç bir takım haline gelmişti. Bugün stoper Tugay ve orta alanın önemli oyuncularından İlyas’ın sakatlıkları sebebiyle sahada olmamaları ve rakibin de turnuvanın iddialı takımlarından biri olması olumsuz etkenlerdi fakat buna rağmen maça çok iyi başlayıp goller buldular ve devreye de 5 3 gibi önemli bir skor avantajı ile girdiler. 2. yarıda kolay gol yiyen ekip skora denge gelse de yeniden öne geçmeyi başardılar fakat yedikleri peş peşe gollerle maça havlu atan ekip sahadan 9 6 lık skorla mağlup ayrılıp Şampiyonluk umutlarını bir başka bahara bıraktılar. Eksiklere rağmen çok iyi mücadele eden ekip skor üretmekte de zorlanmazken sadece kolay goller yediler. Aslında iyi de savunma yaptılar ve Seyit’i iyi de marke ettiler fakat dönen toplarda eksiktiler ve bu zaafları gol yemelerine sebep oldu. 2. yarıda yenik duruma düştükten sonra dirençleri da düşen ekibin öne geçme şansını çok da yakalayamazken taraftarının büyük desteğine rağmen play off lara 4. turda veda ettiler. Taraftar desteği ile motive olan ekip güçlü rakibine karşı maçın büyük kısmını önde götürürken tribün show ları görülmeye değerdi. Numan orta alandaki başarılı oyununu 3 golle süslerken gecenin başarılı ismi İbrahim de maçı 2 golle tamamladı. Yahya şanssız goller yese de bir çok pozisyonda etkili kurtarışlar yapsa da dönen toplarda savunmanın zamanında müdahale etmemesi sonucu yenen goller onu da oyundan düşürdü.
Maçın Adamı : Seyit
Maçın Gümüş Adamı : Osman
Maçın Kalecisi : Emre
Maçın Defansı: Kerem
Maçın Ortasahası: Osman
Maçın Forveti: Seyit
Maçın Golü: Seyit
Maçın Centilmeni: Yahya