Antalya Yolcusu Kuva-yi Milliye!

2017 Kapanış Sezonu Şampiyonu Atmosfer Medya ile 2018 Açılış Sezonu Şampiyonu Kuva-yi Milliye takımları Büyük Finalde Büyük Ödül Antalya Tatili için karşı karşıya gelirken her iki takım da maça kontrollü bir oyunla başlasa da Kuva-yi Milliye takımı ilk yarıda bulduğu golle devreyi 1-0 önde tamamlamayı başardı. 2. yarıda kontra toplardan bulduğu peş peşe gollerle farkı 3 e çıkaran ekip vites düşürürken maçtan da 3 1 lik skorla galip ayrılıp Büyük Ödülün sahibi oldular.
Kazanma Faktörleri:
Kuva-yi Milliye takımı ligde son dönemlerde mağlubiyet yüzü görmezken play off ta da zorlu rakiplerle oynayıp sezonu Yıldırım Konferansı Şampiyonu olarak tamamlayıp ardından Merkez Konferans Şampiyonuyla berabere kalıp Kestel-Gürsu Şampiyonunu farklı geçmiş ve son maçta da Merkez Şampiyonunu farklı bir skorla geçerek ne denli formda bir ekip olduklarını göstermişlerdi. Bu başarılı istikrarın vermiş olduğu hızla Büyük Finale de iyi başlayan ekip rakiplerine göre daha organize olup daha başarılı bir oyun sergilediler diyebiliriz. İlk yarıyı 1-0 önde tamamladıktan sonra 2. yarıda geriye yaslanan ekip kontra toplarla pozisyon aramaya başlamışlardı ki 1 2 net pozisyondan sonuç alamasalar da gol geliyorum demişti, nitekim 2. yarının ortalarında gelen peş peşe gollerle skoru 3 0 a getirmesini bildiler. Son bölümlerde kalelerinde ciddi tehlikeler görseler de skor avantajını koruyan ekip sahadan haklı bir galibiyetle ayrıldı. Genel anlamda savunmada sırıtmayan ekip hücumda da yine etkili bir performans sergileyince skor üretmekte de zorlanmadılar ve bu sezon 3. kez şampiyonluk yaşadılar.
Kaybetme Faktörleri:
Geçen Sezon Atmosfer Medya’yı tanımayan bir takım olsa bu takım nasıl Şampiyon olmuş derlerdi maçı izleyenler. Geçen Sezonki şampiyon Atmosfer Medya ile dün gece sahada gördüğümüz takım çok farklı takımlardı. Maça hiç de iyi başlayamadılar, dahası savunmadan topla çıkmakta çok zorlandılar, bocaladılar, orta alanda istedikleri oyunu sahaya yansıtamadılar ve ileride çoğalamadılar. Rakip savunmayı tehdit edemeyen ekip pozisyon bulmakta zorlanırken maçın başlarında çok top kaybı ve pas hatası yaptılar, maça ısınmakta zorlandılar. İlk golü yedikten sonra karşılık vermek için atak yapma girişimleri olsa da çok da net pozisyon bulamadılar. 2. yarıda oyuncu değişikliğiyle daha istekli bir oyunla maça başlayan ekip oyunu rakip yarı alana yığmayı başarıp pozisyonlar bulmaya başlasalar da bu sefer de savunmalarında büyük boşluklar vermeye başladılar ve bu da maçı kaybetmelerine sebep oldu. Son bölümlerde çok net pozisyonlar bulsalar da bunlardan sonuç alamayan ekip son dakikalarda farkı 2 ye indirdikten sonra 1 e indirme şansını yakalasa da bunu değerlendiremedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Geçen sezon yakalamış oldukları formdan uzak bir görüntü sergileyen ekip maça tutunamadılar, rakiplerini zorlayamadılar.
Öne Çıkan İsimler:
Gökhan Necati Emre üçlüsü attıkları goller ve asistleriyle galibiyette yine büyük rol oynarken maçı koparan isimler oldular. Cumhur da etkili kurtarışlarıyla maçın yine gizli kahramanlarındandı.
Maçın Adamı: Gökhan
Maçın Gümüş Adamı: Necati
Maçın Kalecisi: Cumhur
Maçın Defansı: Semih
Maçın Ortasahası: Necati
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Centilmeni: Tayfun
Maçın Golü: Emre