Alemdar City Puanla Tanıştı!

Günün ilk maçında Ultra Gençlik ile Alemdar City takımları karşı karşıya geldi. 2 takımda kilidi açmakta zorlansa da 22.dakikada Murat çaprazdan şık bir vuruş ile takımını öne geçirmeyi başardı. İlk yarısı bu skor ile biten maçta 2.yarı Ultra Gençlik takımı biraz risk alsa da maçı kazanan ekip 4-1lik skor ile Alemdar City oldu.
Kazanma Faktörleri
Maça kontrollü bir oyun ile başlayan Alemdar City dakikalar ilerledikçe maça ağırlıklarını koydu, ileride görev alan genç oyuncular rakibi yıldırırken savunma ise rakibe göz açtırmadı. Ve net bir skor ile sonuca gitti. Kalede Samet ilk defa bu kadroda yer almasına rağmen çok iyi bir performans sergiledi. Kırılma anlarında kalesini gole kapatan Samet rehavete kapıldığı dakikada golü yese de takımının en etkili isimlerindendi. Savunma yapısı çok iyi olan ekip maç boyunca rakibe göz açtırmadı. Savunmada en çok dikkat çeken isim ise Murat oldu, maç boyunca bitmek bilmeyen enerjisi ile takımını ayakta tutan Murat zaman zaman ileride çıkarak ataklara destek oldu, kilidi açan isim olan Murat iyi bir maç çıkardı. İleride zaman zaman kopukluklar yaşasalar da maçın genelinde iyi bir görüntü çizen ekip genç oyuncu Mert ve konuk oyuncu Emre’nin iyi oyunu ile fark yarattılar. Genç yaşına rağmen çok iyi bir performans ortaya koyan Mert ilerleyen senelerde fiziğini de geliştirirse profesyonel olarak görebiliriz. Emre ise konuk oyuncu olmasına rağmen takımın en çok efor sarf eden isimlerinden biriydi. Attığı şık gol ile farkı açan ve takımını rahatlatan Emre galibiyetin mimarlarındandı.
Kaybetme Faktörleri
Maça temkinli başlayan Ultra Gençlik ilerleyen dakikalarda maçı kendi sahalarında kabullenmeleri ile kalelerinde büyük bir baskı gördü nitekim golü yiyen ekip ilk yarı 1-0 yenik ayrıldılar. 2.yarı oyundan kopan Ultra Gençlik takımı 4-1 gibi farklı bir skor ile mağlup olmaktan kurtulamadılar. Kalede görev alan Oğuz bir çok pozisyonda iyi kurtarışlar yapsa da 2.yarı kaleden çıkınca 2.yarı takım dağıldı. Savunma kurgusu kopuk olan ekipte savunmada oynayan oyuncular birbirlerinden kopuk bir görüntü çizdi. Savunma da görev alan Salih çok fazla efor sarf etse de rakibe erken girmesi kolay geçilmesine sebep oldu ve arkasında büyük boşluklar bıraktı. İleri de istediklerini yapamayan Ultra Gençlik takımı Yavuz ayağında çok fazla top tutarak takımının oyununu yavaşlattı. Emircan ise takımının tek golünü atarken maç boyunca elinden geleni yapsa da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Takım olarak istedikleri oyunu sahaya yansıtamayan ekip gol yollarında da kışı kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu.
Maçın Adamı:Mert
Maçın Gümüş Adam:Emre
Maçın Kalecisi:Samet
Maçın Defansı:Murat
Maçın Ortasahası:Emre
Maçın Forveti: Emircan
Maçın Golü:Emre
Maçın Centilmeni:Erdi