Alacaat Premıer Lig’e Galibiyet İle Başladı!

Premıer Lig açılış maçında Filistin Rovers ile Alacaat takımları karşı karşıya geldi. Maça Alacaat takımı hücum ağırlıklı başlarken Filistin takımı ise topu çevirmeye çalışıyordu. Alacaat takımı Fuat ile açılışı yaparken Filistin takımı gol bulmakta oldukça zorlanıyordu. İlk yarı art arda goller bulan Alacaat takımı farkı açarken Filistin takımı Mustafa ile karşılık vermeyi başarırken ilk yarı 3-1 Alacaat takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. 2.yarıya Filistin takımı baskılı başlasa da bir türlü aradığı golü bulamadı. Alacaat takımı ise savunma ağırlıklı bir oyun sergilerken kontra ataklar ile gol aradı ve son dakikalara doğru bir gol daha buldular ve maçı 4-1 Alacaat takımı kazanarak hanesine 3 puan yazdırmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça çok istekli bir başlangıç yapan Alacaat takımı art arda goller ile farkı açarken savunmayı da elden bırakmıyordu. İlk yarıyı 3-1 önde tamamlamayı başaran ekip 2.yarı kalesini gole kapatmayı başardı ve maçı 4-1 kazandı. Kalede görev alan Mücahit mükemmel bir maç çıkarırken kurtarışları ile takımını önde tutmayı başardı. 2.yarı kalesini gole kapatmayı başaran Mücahit topu da oyuna çok iyi soktu. Savunmada birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatan Alacaat takımında Emre Aşık savunmanın bel kemiğiydi. Rakibin çoğu atağını kesmeyi başaran Emre rakip oyuncuları maç boyunca rahatsız etti. İleride tek toplar ve pas oyunu ile sonuca gitmeye çalışan ekipte Fuat oyunun her 2 yönünde mükemmel bir maç çıkardı. Hem savunmada hemde hücumda elinden geleni yapan Fuat maçın en çok efor sarf eden isimlerinden biriydi. Attığı 2 gol ile yıldızlaşan Ali Rıza ise bitiriciliğiyle goller bulurken fırsatçılığıyla da golü adeta kokladı. İlk dakikadan itibaren oyun disiplininden kopmayan ekip maçı net bir skor ile kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça istediği oyun yapısı ile başlayamayan Filistin Rovers takımı kalesinde art arda goller ile geriye düşerek oyundan biraz kopsa da Mustafa’nın attığı gol ile farkı azaltmayı başaran ekip ilk yarıyı 3-1 geride tamamlarken 2.yarı bir çok gol pozisyonuna girmesine rağmen sonuca gidemeyen ekip maçı 4-1 kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Mehmet bugün beklenen performansı gösteremezken bir kaç golde bariz hatası vardı. Fakat buna rağmen bir çok gol pozisyonunda güzel kurtarışa imza attı. Savunmada çok fazla açık veren ekipte Mehmet A. topu savunmadan çıkarırken yaptığı top kayıpları ile takımını zor durumda bıraktı. Rakibe çok erken giren Mehmet Ala rakibe çok erken müdahale etmeye çalışırken kolay geçildi ve arkasında açık alanlar bıraktı. Ömer ise hem savunmada hemde hücumda elinden geleni yaparken performansı yenilgiyi engelleyemedi. İleride topu çok iyi çeviren ekip bir türlü sonuca gidemezken Mehmet Elmacı takımının tek golüne imza atan kişiydi. Maçın ilk dakikasından itibaren golü kovalayan Mehmet E. attığı gol ile takımını umutlandırsa da devamını getiremedi. İleri uçta görev alan Salih ise bir çok gol pozisyonuna girse de bunları hoyratça harcayınca skora katkı veremedi. İlk dakikadan itibaren rakibin baskısıyla karşılaşan Filistin takımı Premıer Lig’e yenilgi ile başlamaktan kurtulamadı.

Maçın Adamı:Ali Rıza
Maçın Gümüş Adamı:Fuat
Maçın Golü:Ali Rıza
Maçın Kalecisi:Mücahit
Maçın Savunması:Emre Aşık
Maçın Orta sahası:Fuat
Maçın Forveti:Ali Rıza
Maçın Centilmeni:Mustafa Elmacı