Filistin 2. Yarıda Yıkıldı!

Gecenin ilk maçında ligde Fc Greenboys ile Cska Filistin takımları 2 haftalık aranın ardından rövanşta karşı karşıya gelirken ilk yarısı 2 2 lik eşitlikle sona eren mücadelede kazanan 6 2 lik skorla Greenboys takımı oldu ve rövanşı da alarak kendi konferansında liderliğini sürdürdü.
Kazanma Faktörleri:
Fc Greenboys takımı özellikle ilk yarıda istedikleri pozisyonları bulamazken daha çok kontra toplarla etkili olmaya çalıştı ve bunda da başarılıydı diyebiliriz. Rakibe göre daha az pozisyon bulmalarına karşın çerçeveyi bulma konusunda yüksek yüzde ile oynayan ekip ilk yarıyı 2 2 lik eşitlikle tamamlarken 2. yarıda Burak’ın da oyuna dahil olmasıyla rakip yarı alanı rahat geçip buldukları peş peşe gollerle sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldılar ve rakiplerine rövanşı vermemiş oldular. Tabi alınan galibiyette özellikle ilk yarıda kalelerinde çok pozisyon vermelerine rağmen bu dakikalarda iyi savunma yapıp kaleci Onurcan’ın da başarılı performansıyla ayakta durmaları galibiyette en büyük etkendi diyebiliriz. 2. yarıda rakip orta sahanın oyundan düşmesi ve Burak’ın da oyuna dahil olması rakibin direncini kırdı, goller peş peşe geldi. 2. yarıda Oktay-Metin- Burak üçlüsünün uyumu galibiyeti getirirken Onurcn maç boyunca yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu, galibiyetin baş mimarıydı. Oktay ve Metin attıkları 2 şer golle skor yüküne ciddi katkı sağlarken Burak ve Mert diğer gollere imza atan isimler oldular.
Kaybetme Faktörleri:
Cska Filistin takımı maça iyi başlamasına karşın ilk yarıda kaçırdıkları çok net pozisyonlarla maçı ilk yarıdan bitirme şansını değerlendiremedi. 4 5 tane yüzde yüz pozisyondan sonuç alamayan ekip devreyi 2 2 lik skorla tamamlarken 2. yarıda orta sahanın oyundan düşmesiyle peş peşe goller gelmeye başladı ve farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Takım genel anlamda bilinen simalardan ve yetenekli ayaklardan oluşsa da birlikte ilk maçlarına çıkmış olmasının da verdiği etkiyle uyum sorunu yaşadılar diyebiliriz. Buna rağmen mağlubiyette en büyük etken ilk yarıda kaçan gollerdi ki Serkan gibi golcü bir oyuncunun gününde olmaması ve net pozisyonlardan sonuç alamaması skor avantajını ellerine alamamasına sebep oldu. Bahri takımıyla çıktığı ilk maçta kalesinde çok etkili bir performans sergilerken buna rağmen son bölümde takımın düşük performansı onun da motivasyonunu düşürdü, buna rağmen takımın sahadaki en etkili ismiydi diyebiliriz.
Maçın Adamı : Oktay
Maçın Gümüş Adamı: Metin
Maçın Kalecisi: Onurcan
Maçın Defansı: Yakup
Maçın Ortasahası: Oktay
Maçın Forveti: Metin
Maçın Golü: Burak
Maçın Centilmeni: Emre