2018 Açılış Sezonu Bursa Şampiyonu Kuva-yi Milliye!

Sezonun Bursa Finalinde Doruk Sağlık ile Kuva-yi Milliye takımları karşı karşıya gelirken büyük çekişme içinde geçen ve sürekli gelgitler olan maçın ilk yarısı 0-0 lık sonuçla tamamlanırken Kuva-yi Milliye 2. yarıda bulduğu gollerle sahadan 4 1 lik skorla galip ayrılıp Sezonun Bursa Şampiyonu oldular.
Maçtan notlara gelecek olursak 2. yarının başları için şunu söyleyebilirdik ki hangi takım kaybederse maçı rakibine hediye edecekti, Doruk Sağlık maça çok iyi başlayıp maçı farklı kazanacak görüntüsü verse de net pozisyonlardan sonuç alamayınca ilk yarı 0-0 lık skorla tamamlandı ki Doruk Sağlık takımı maçı aslında ilk yarıdan da bitirebilirdi fakat kaçan gol pozisyonlarını ilerleyen dakikalarda çok aradılar. Yine Kuva-yi Milliye takımı 2. yarıda peş peşe gollerle 2-0 öne geçerken 4 5 tane karşı karşıya ki bunlardan 1 2 si boş kaleye olmak üzere net pozisyonlardan sonuç alamayınca skor 2 1 e geldi, bu bölümde kalelerinde görecekleri olası gollerle maçı kaybedebilirlerdi.
Doruk Sağlık takımı maça fırtına gibi başlarken net de pozisyonlar bulmalarına karşın bu pozisyonlardan gol çıkaramadılar. 2. yarıda yenilen gollerle 2 0 yenik duruma düşse de farkı 1 e indirmeyi başardı fakat oyun disiplininden tamamen kopmaları sebebiyle savunmada çok büyük boşluklar verdiler ki sahadan daha da farklı bir skorla mağlup da ayrılabilirlerdi. Alınan mağlubiyette en büyük etken şans yanlarında değildi. Aslında iyi de futbol oynamalarına rağmen gol vuruşlarında çok şanssızdılar, 2 3 topları direkten döndü, yenilen ilk golde top savunmaya çarpıp ağlara gitmesi bütün planlarını bozdu morallerini olumsuz etkiledi. Savunma kurgusunu bozmasalardı belki skora denge gelebilirdi ama peş peşe yenen 2 gol maçtan kopmalarına sebep oldu.
Kuva-yi Milliye takımı ise maça çok tutuk başlarken 2 li savunma oynamaları sebebiyle özellikle savunmanın kanatlarından ciddi sıkıntılar yaşadılar. Rakibe çok fazla pozisyon veren ekip belki maçı ilk bölümlerden kaybedebilirlerdi fakat Cumhur gününde olduğu için birçok pozisyonda gole izin vermedi. İlk 15 dakikalık bölümden sonra kontra toplarla rakip kalede etkili olmalarına rağmen birçok pozisyondan sonuç alamadılar. 2. yarıya şans golüyle önde başlayan ekip rakip savunmada buldukları pozisyonları çok iyi değerlendirerek kupaya uzandı ve Sezonun en büyüğü oldu.
Öne Çıkan İsimler:
Gol kralı Gökhan ilk yarıda top alamasa da 2. yarıda klasına yakışır 2 gol ve istekli oyunuyla galibiyette yine büyük rol oynarken orta alanda Necati mücadelesiyle rakibin direncini kıran isimlerdendi. Emre ilk yarıda net pozisyonlardan sonuç alamasa da 2. yarıda savunmanın arkasında bulduğu boşlukları çok iyi değerlendirip galibiyette büyük rol oynadı, Cumhur kurtarışlarıyla kalesinde devleşirken galibiyetin baş mimarlarından oldu.
Maçın Adamı: Gökhan
Maçın Gümüş Adamı : Emre
Maçın Kalecisi: Cumhur
Maçın Defansı: Semih
Maçın Ortasahası: Necati
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Golü: Gökhan
Maçın Centilmeni: Kadir