Eksikler Olsa da Ömer Faruk Yeter!

Gecenin 2. maçında Mainz ile Çernobil takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 0 0 lık skorla sona eren maçta kazanan 2 1 lik skorla Çernobil takımı oldu.
Kazanma Faktörleri :
Çernobil takımı sahaya farklı bir kadro ile çıkarken eksikler göz çarpsa da iyi mücadele maçı kazanmalarına yardımcı oldu ve alınan bu galibiyetle 6. sıraya kadar yükseldiler. Son 7 maçın 5 ini kazanıp 1 inden beraberlikle ayrılan ekip yükselişini bu galibiyetle de sürdürürken görev adamlarından oluşan kadrolarıyla kritik bir galibiyet aldılar. Aslında bu akşam takımda çok ciddi handikaplar vardı ki kaleci Servet’in yokluğu bunların başında geliyordu, yine Servet’in yokluğunda kaleye forvet oyuncusu Mustafa geçince bir de forvet eksikliği yaşadılar ki bu da gol yollarında net pozisyonlar bulamamalarına sebep oldu. Emrah önceki maçlara nazaran tutuk bir performans sergilerken Arif de oyunun içinde çok fazla olamadı. Bunlar handikaplardı fakat takım halinde çok iyi mücadele ettiler, Kalede Mustafa başarılı kurtarışlar yaptı, Abdül ve özellikle Naim’le etkili şutlarla sürekli goller aradılar. Arif oyunun içinde çok olamadı dedik ama bütün enerjisini belki de galibiyeti getiren gole saklamış olacak ki çok soğukkanlı temiz bir vuruşla takımına galibiyeti getiren isim oldu. Tabi gecenin, belki de haftanın, belki de ayın en üst düzey savunma performansını sergileyen Kaptan Ömer Faruk olağan üstü bir maç çıkarırken kaleci Mustafa’dan daha çok top kesmiştir, çok kritik hamlelerle bir çok atağı başlamadan bitirdi, galibiyette tartışmasız en büyük pay ona aitti diyebiliriz.
Kaybetme Faktörleri :
Mainz gol atamıyor! Aslında yenilginin ve skorların kötü gidişatının da en büyük sebebi bu diyebiliriz. Son 6 maçına baktığımız 1 maç dışında 5 maçın sadece 2 sinde 2 gol atmış, diğer 3 maçta 2 gol atma başarısını dahi gösterememiş ki bu da halısaha için çok düşük bir ortalama. Aslında kadro yapısı mücadele gücü ve orta saha kalitesi göz önüne alındığında play off un en iddialı takımlarından biri olan ekip her şeyi iyi yapsa da bir tek gol atamıyor, son vuruşlarda çok şanssızlar. Orta alanda etkili paslaşmalarla rakip kaleye giden ekip son vuruşlarda çerçeveyi bulmakta zorlanırken bu akşam da çok iyi mücadele ettiler, galibiyete yakın bir oyun sergilediler fakat yedikleri 2 şanssız golle sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Bunun dışında savunmada da çok iyi bir maç çıkaran ekip neredeyse net pozisyon vermezken uzaktan gelen şutlara Evren’in başarılı performansıyla cevap verseler de seken toplardan yedikleri 2 golle sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Takım içi tartışmalar yine takımın en büyük handikapı olurken kaçırılan pozisyonlar, yapılan top kayıplarının ardından gelen takım içi eleştiriler oyuncuları yine olumsuz etkilerken buna çözüm bulamadıkları taktirde kendilerine zarar vermeye devam edecekler diye düşünüyorum. Burak gecenin en şanssız ismi olsa da maç boyunca çok çalışkandı, çok gayretliydi, iyi mücadele etti fakat gol başarısı göstermedi, Cihan orta alanda iyi mücadele etse de rakip kaleye yeteri kadar şut göndermedi, Evren kurtarışlarıyla maç boyunca takımını ayakta tutarken yediği gollerde yapabileceği birşey yoktu.
Maçın Adamı : Ömer Faruk
Maçın Gümüş Adamı : Abdül
Maçın Kalecisi : Evren
Maçın Defansı : Ömer Faruk
Maçın Orta Sahası : Abdül
Maçın Forveti : Naim
Maçın Golü : Arif
Maçın Centilmeni : Hasan